"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Ollako vai eikö olla, kas siinäpä prosessi

Jaettu visio. Prosessijohtoinen organisaatio. Jalkauttaminen. Systeemiajattelu. Henkilökohtaiset voimavarat. Tiimioppiminen. Osallisuus. Prosessinomistajat. Lean-johtaminen. Yhteisöllisyys työpaikalla. Työelämän ketteryys. Elinikäinen oppiminen. Sisäinen motivaatio. Flow. Hankeympäristö. Uravalmennus. Poteroituminen. Innostujat vastaan ankeuttajat. Innovaatioiden jatkojalostus, Työhyvinvointivalmennus...

Tuttuja sanoja? Toivottavasti (jos olet työikäinen). Nämähän ovat työelämän avainsanoja tänä päivänä. Maailma muuttuu, eskoseni, ja sinä sen mukana. Vai muututko sittenkään? Ihmeellistä kyllä avokonttorit ovat hurjassa nousussa, vaikka ei liene olemassa sellaista tutkimusta, jonka mukaan ne lisäisivät työssäviihtyvyyttä. Päinvastoin. Ennemminkin ahdistavat. Mutta niin työtä nyt vaan tehdään; yhdessä kaikkien kanssa. Ei saa siiloutua.

Tiimityöskentely vaatii sopeutumista. Hyvinkin monelta, arvaan. "Ei meillä ole yksilösuorituksia - me teemme kaiken yhdessä, tiiminä". Tavoitteet ovat yhteiset, strategia on kaikkia yhdistävä, tulokset ovat yhteisiä. Toivottavasti palkkiotkin jaetaan yhtä tasaisesti kaikkien kesken...

Eihän työtä enää edes tehdä palkan takia. Nyt pitää olla motivoitunut ja innostunut, jopa innostava, työntekijä, joka ymmärtää yhteisen vision merkityksen ja haluaa sitoutua yhteisesti sovittuun päämäärään. Tärkeintä on tulla töihin joka päivä innokkaana oppimaan uutta. Elämä on elinikäistä oppimista. Ja se itsessään on palkitsevaa. Hurraa.

Kai työpaikallanne on jo laadittu eettinen ohjeistus? Olettehan luoneet yhteiset prosessit konsultin opastuksella? Olette käyneet läpi työyhteisövalmennuksen ja voimaantuneet? Työpaikka on vaihtunut innostavaan avokonttoriin, jossa kaikilla on vain läppäri hyllyssä eikä lainkaan omia työpisteitä, jotta ideoita voidaan heitellä ilmaan pitkin työpäivää eikä kukaan pääse eriytymään porukasta? Kai tunnistatte flow-tilan? Eikä toki unohdeta henkilökohtaisen hyvinvoinnin ylläpitoa, koska se jos mikä on työnantajalle elintärkeää. Työntekijä on yrityksen tärkein voimavara!

Toivotan mahtavaa työpäivää niille, joilla on onni saada käydä töissä. Eläkeläisille sanon vain että "Kiittäkää luojaanne". Tulevilta työelämän sankareilta odotan suuria: te maksatte minunkin eläkkeeni. Luottamus!


3 kommenttia:

  1. Juurikin näin. Luojan kiitos! Näin toteaa eläkeläinen, onneksi jo.

    VastaaPoista
  2. Onni on olla työssä, mitä haluaa tehdä 😊.

    VastaaPoista