"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Baden-Baden - Luxembourg - Triers - Koblenz

Baden-Badenin ylellinen kylpyläelämä jäi taakse ja matka jatkui Ranskan puolelle. Saimme siis ihailla välillä naapurimaankin maisemia. Se on sanottava, että vertailussa saksalaiset kylät vetävät pisteet kotiin siisteydellään ja järjestyksellään. Ranskassa on, hmm, aika rähjäisen näköistä.... Viinejä tankattiin jostain ostoskeskuksesta matkan varrella. Sitten jatkui matka Luxemburgiin.



Luxemburg on todella hieno paikka. Tutustuimme kaupunkiin jalkautumalla kävelykaduille. Hiukan sorruimme shoppailemaankin, kauppoja kun riitti joka lähtöön. Luxemburgin linnoitus (Casemates du Bock) on yksi kauneimpia mitä olen nähnyt. Harhailtiin loppumattomia käytäviä maan alla ja ihailtiin torneista ja ampuma-aukoista näkyviä komeita näkymiä. Tutustumisen arvoinen kaupunki ehdottomasti. Kaupungissa riitti myös houkuttelevan näköisiä, idyllisiä ruokapaikkoja. Valitettavasti jäivät väliin sillä matkamme jatkui takaisin Saksan puolelle.



Seuraava pysähdyspaikka olikin Trier, Saksan vanhin kaupunki. Pari tuntia kävelimme pitkin loppumattomia kävelykatuja ja aukioita ja ihailimme Trierin romaanista tuomiokirkkoa (Dom), joka on todella upean näköinen arkkitehtoorinen sekamelska. Sielua ja ruumista lämmitti myös kauan odotettu 26 asteen lämpötila ja hehkuva auringonpaiste. Trier on Karl Marxin syntymäkaupunki muuten ja tottakai asiaankuuluva museo löytyy täältä, Pääoman ensipainoksineen.



Yöpymispaikaksemme oli valikoitunut Koblenz, joka sijaitsee Reinin ja Moselin yhtymäkohdassa. Viinialueilla siis liikutaan nyt ja kaunista ja rehevää on. Näillä seuduilla on myös Nürburgringin formularata, jossa vuosia sitten käytiin kisoja seuraamassa. Nyt ei käydä kisoissa, vaan tutustutaan viininviljelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti