"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

tiistai 9. joulukuuta 2014

Tämän päivän mahdollisuudet


Löysin tämän tekstin, kun selasin säästämiäni viisaita lauseita ja sanontoja. Siitä se ajatus sitten lähti (sellaisena aamuna kun olo oli melkoisen masentunut ja pohdiskeleva). Miten Sinä näihin ohjeisiin vastaisit omalla elämänkokemuksellasi? Kannattaa pysähtyä miettimään hetkeksi. Ja tunnistaa oma tyyli ja omat kompastuskivet - siitä oppii. Luulisin...

***

SELVITÄ ERIMIELISYYS. Siihen pyritään. Vaatii molempien osapuolten kykyä keskustella tasavertaisesti, ilman syyttelyä (olen ollut huomaavinani).
HYLKÄÄ EPÄLUULOISUUS KORVATAKSESI SEN LUOTTAMUKSELLA. Liian sinisilmäinen on tullut oltua, joten epäluuloisuus syntyy vasta sen jälkeen, kun luottamus on mennyt.
ANNA LEMPEÄ VASTAUS. Osimoilleen näin. Mutta ne sammakot, ja pms-oireiden "oikeuttamat" napsahdukset, huh huh. Seli seli.
ROHKAISE NUORIA. Aina ja ikuisesti. Lempiaiheeni. Rakastan lapsia ja nuoria varauksetta ja iloitsen siitä että heille kaikki on mahdollista.
ILMAISE USKOLLISUUTTASI SANOIN JA TEOIN. Vaatii jumppaamista, vieläkin.

PIDÄ ITSESI KAUNOJEN YLÄPUOLELLA. Tasan tarkkaan näin! Kaunaisuus ja pitkävihaisuus syö sielua ja tekee elämästä raskasta. Omaa polkua vain eteenpäin, katse kirkkaana.
PYYDÄ ANTEEKSI JOS OLIT VÄÄRÄSSÄ. Sen opin vasta aikuisena, elämää nähneenä naisena. Toimii, ja olo helpottaa. Puolisolle tätä ei ehkä tunnusteta...
YRITÄ YMMÄRTÄÄ. Yritän. Ja ymmärränkin. Mutta kun kamelin selkä taittuu, niin...
ARVOSTA, OLE YSTÄVÄLLINEN, OLE HELLÄ. Teen parhaani; välillä onnistuu hyvin, välillä hyvin huonosti. Toisten kanssa helpompaa kuin toisten. Miksei yksinkertaisesti aina ja kaikille???
NAURA HIEMAN ENEMMÄN. Nauran aina ja paljon ja rypyt silmäkulmissa todistavat sen!
ASETA LÄHIMMÄISESI ETUSIJALLE. Aika usein ovat omat tarpeet jääneet toissijaisiksi, kun muiden osapuolten hyvinvointi on ollut tärkeämpää. Kutsuvat sitä äitiydeksi.

ANSAITSE LUOTTAMUS. Toivottavasti.
NUJERRA OMAHYVÄISYYS. Joopa joo, välillä se tosiaan nostaa päätään, kun tuntee olevansa niin paljon fiksumpi ja filmaattisempi kuin muut... Tosi noloa.
ILMAISE KIITOLLISUUTESI. Joka päivä, monta kertaa. Kiitos kiitollisuuspäiväkirja. Kiitos luonto. Kiitos koti. Kiitos perhe. Kiitos työ. Kiitos terveys. Kiitos. Kiitos. Kiitos.
ILAHDUTA LASTA. Tämän lapseni tietävät paremmin kuin hyvin :)
NAUTI MAAILMAN KAUNEUDESTA, SEN IHMEISTÄ. Satayksiprosenttisesti!!! Ja sen yli.
KERRO, ETTÄ RAKASTAT. Ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin mutta voiko sen osoittaa teoilla?
KERRO SE VIELÄ UUDELLEEN. Lupaan, ja olen todistettavasti kertonutkin.

***

"Rohkeus on sitä, että pelkää kuollakseen - ja satuloi ratsun kuitenkin."
- John Wayne -
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti