"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kesän top ten

Velvollisuudet kutsuivat ja jouduin (pitkin hampain) palaamaan mökiltä kotiin. Näyttää siltä että kokonainen viikko pitäisi jaksaa kaupunkilaiselämää ennen kuin Korppisen ääreen on mahdollista taas palata. Toisaalta, kuka minulle säveliä sanelee: voin kai tehdä mitä haluan jos sikseen tulee? Enkä kuitenkaan. Velvollisuudentunnosta näet. Aamulla juoksulenkillä pururadalla aloin miettiä omaa kesän Top kymppiäni. Tulin seuraavanlaiseen tulokseen:1. Uiminen Korppisessa. Nimenomaan omassa mökkijärvessä, vain toissijaisesti jossain muualla. Jos omistaisin helikopterin ja lentolupakirjan, kävisin joka päivä mökkijärvessä uimassa, se on saletti. 2. Makoilu eevan asussa mökkilaiturilla. Tosin tytär on hiukan allerginen kyseiselle näkymälle, siinä iässä vissiin. Etenkin silloin kun puolison kanssa löhöillään molemmat nakuina laiturilla limittäin ja lomittain. Kuulemma ihan pervoa... Saahan sitä mielipiteitä esittää? 3. Lenkkeily pururadalla, sauvakävely, pyöräily - kesäinen liikunta kaiken kaikkiaan. Pururadalla on ihana juosta kun puut varjostavat mukavasti ja on hiljaista ja rauhallista. On harhaluulo, ettei kunnostaan tarvitse pitää kesällä huolta: kyllä tarvitsee. Soutelu ja mustikan poiminta ovat oikein hyviä lajeja kenelle tahansa. 4. Grillattu ruoka. Mökillä ei ole sähköhellaa eikä mikroa, joten ruoka valmistetaan pääsääntöisesti kaasugrillissä, ja se kyllä maistuu. Muutenkin allekirjoittaneen ruokahalu lisääntyy kesällä, päinvastoin kuin suurella yleisöllä (jos olen oikein ymmärtänyt). Talvella en söisi ranskalaisia enkä hampurilaisia mistään hinnasta, kesällä menevät oikein mieluusti? Olenko erilainen nuori?
5. Matkustelu. Kyllä kesälläkin voi reissata, etenkin Euroopan ihanissa kaupungeissa. Ihan vaan vinkkinä, että Virossa on aivan mahtavia kartanoita ja upeita maisemia, kesäretken arvoinen kohde siis. Saksan Romantische Strasse -autoreitti on vertaansa vailla. Mars matkaan! 6. Satunnaiset (ja vaihtelevat) kesätapahtumat kuten festarit (Pori Jazz, Järvenpään Puistoblues, Tallinnan Ollesummer jne jne), kesäteatterit (joka niemessä ja notkossa), asuntomessut, Savonlinnan oopperajuhlat... Tarjonta on kesällä ylitsevuotavan runsasta. Ongelmana on lähinnä ajan puute ennemmin kuin tarjonnan heikkous. Rautalammin Pestuumarkkinat syyskuun alussa - here we come! 7. Aamukahvit terassilla (jos kotona) tai laiturilla (jos mökillä). Aamupuurot mummin mökissä.
8. Torielämä. Missä vaan Suomessa. Aina yhtä kiinnostavaa ja mieltä ylentävää. Ainoa paikka missä suostun juomaan kahvini pahvimukista. 9. Viinin lipittäminen. Missä ja milloin vaan. Mieluiten ulkona omalla terassilla, ohikulkijoita tarkkaillen. Tai ystävien kanssa iltaa istuen. Kuka väittää ettei punaviini maistu myös kesällä? 10. Lämpö. Miksei aina voi olla kesä? Lempivuodenaikana aina ja ikuisesti. Amen.Eläköön kesä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti