"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

lauantai 9. helmikuuta 2013

Käärme astuu lohikäärmeen tilalle

Kiinalaisessa horoskoopissa siirrymme 10.2.2013 Käärmeen vuoteen, tarkennettuna Mustan vesikäärmeen vuoteen. Siinä missä Lohikäärmeen vuosi teki mahdolliseksi uudet asiat ja suuret muutokset, nyt astuu eteemme harkinnan vuosi, kriittisyyden ja itsetutkiskelun vuosi. Käärmeen vuonna on aika punnita omia motiivejaan ja vaatimuksiaan sekä harkita toiveitaan. Olenko oikealla tiellä? Voinko vielä vaikuttaa jo aiemmin päättämiini asioihin ja niiden seurauksiin?



Älytyypeille tämä vuosi on erittäin onnekas. Menestystä luvataan niille, jotka eivät riskeeraa eivätkä välitä pikkuasioista. Kaksosille luvataan suuria rahoja ja hyödyllisiä tuttavuuksia, vesimiehille paljon luovia ideoita, kaloille kiinteistökauppoja. Tässä perheessä vuosi otetaan siis ilolla vastaan, jos näihin lupauksiin on uskominen. Koska käärmeet ovat tuhlaavaisia (vaikkakin älykkäitä), niin raha-asioiden kanssa on tänä vuonna tarpeen olla erityisen varovainen. Henkilökohtaisen budjetin laatiminen on siis paikallaan, menojen supistamisesta puhumattakaan.



Jäniksille Käärmeen vuosi lupaa suotuisia tuulia; muutoksia matkailun, uuden työn tai sisäisen kasvun myötä. Opiskelukin sujuu tänä vuonna ja siksi uuden taidon opetteleminen kannattaa. Erinäisten vastoinkäymisten jälkeen jäniksen kannattaa hypätä sosiaalisen elämän rientoihin ja ottaa siitä kaikki irti. Otan jäniksenä tämän vuoden siis haasteena vastaan, jäinhän juuri ilman työtä, ja sosiaalista elämää ei aiempien työkiireiden takia ole ollutkaan. Tiikerit ovat napit vastakkain käärmeen kanssa, joten se aiheuttaa vaikeuksia ja maltin menettämistä, ihmissuhteet ovat siten merkittävässä roolissa. Elämässä ja taloudessa on luvassa kasvua ja kehitystä, suvussa mahdollisia sairauksia.  Siat ja käärmeetkin ottavat helposti yhteen, ja niinpä sian tulee varoa joutumasta esim. oikeuden eteen. Opiskelussa ja ammatissa saattaa tulla muutoksia, ja kenties edessä on muutto tai runsasta matkustelua. Sian pitää olla erityisen varovainen raha-asioissa, eikä ryhtyä sopimuksiin, joiden sisältö on vähänkin epäselvä, taikka lähteä uhkapeleihin mukaan.



Minua kiehtoo kiinalainen horoskooppi kovasti. Jotenkin siinä on enemmän älyä kuin perinteisessä horoskoopissa. Kiinalaiseen perinteeseen kuuluu, että uuden vuoden alussa kirjaat ylös asiat, joita tulevalta vuodelta odotat, ja suljet toiveen punaiseen kirjekuoreen. Sen piilotat kodissasi johonkin arvokkaaseen mutta samalla näkymättömään paikkaan. Tarkoitus on ikään kuin unohtaa kirje piiloonsa vuodeksi. Tein niin vuosi sitten ja otin juuri nyt (tätä kirjoittaessani) punaisen kuoren esiin. Olin kirjoittanut siihen näin: "Lohikäärmeen vuonna 2012 palaset urani suhteen loksahtavat paikoilleen ja teen kutsumustyötäni ilolla ja rakkaudella, tyynesti ja määrätietoisesti, vanhasta irtilaskien" (päiväys 12.02.2012).



On aika kirjoittaa uusi lupaus, Käärmeen vuoden ehdoilla. Suljen sen tälläkin kertaa punaiseen kirjekuoreen, ja vuoden päästä avaan sen ja näen miten kävi. Tehkää perässä jos siltä tuntuu. Muistattehan myös, että me itse ohjaamme venettä airoilla, sen sijaan että antaisimme sen kulkeutua minne sattuu. Sama on tämän elämän kanssa: sinne mennään minne itse halutaan. Viisasta Käärmeen vuotta!


3 kommenttia:

  1. Hei!

    Olen uusi lukijasi. Pikkaisen olen perehtynyt tuohon kiinalaiseenkin astrologiaan, mutta opiskelen tätä meidän länsimaista.

    Huomasin, että olet enneagrammiohjaaja. Olen joskus lukenut enneagrammeista ja jotenkin liitän ne jopa Gurdjieffiin. Onko hän sinulle tuttu?

    VastaaPoista
  2. Heippa Leila! Gurdjieff oli ihan uusi tuttavuus minulle, ja tietysti googlasin miehen heti. Ajatella että joku jo sata vuotta sitten mietti tätä elämäämme noin syvällisesti. Hänen teoriansa siitä että elämme ikään kuin unessa on kiehtova, ja aivan totta. Elämäntaidonvalmennuksessakin etsitään elämälle syvällisempää merkitystä, niin kuin aina henkisessä kasvussa, oli suuntaus mikä tahansa. Kirjoittelen toistakin blogia tässä sivussa, vasta aloitin sen. Se kulkee nimellä hopeisenpilvenreunalla.blogspot.com. Siellä hiukan syvällisempiä aiheita. Toivottavasti. Tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin Gurdjeffiin kun luin hänen omaelämätarinansa "Meetings with the remarkable men". Oli aika mielenkiintoinen. Sitäpaitsi hän rakasti tanssia.

      Kurkistelenpa 'pilvenreunallekin'...

      Poista