"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

torstai 7. helmikuuta 2013

Unelmien työpaikka hakusessa

Olen ollut onnekas ja saanut tehdä monipuolisia töitä työurani aikana. Ja olen saanut myös viettää seitsemän mahtavaa vuotta kotiäitinä. Yhteistä kaikille työpaikoilleni on ollut se, että minut on niissä kaikissa tiputettu ikään kuin tyhjän päälle, koska olen joutunut opettelemaan rutiinit ja koko työnkuvan siinä töitä tehdessä. Aika haastavaa on siis ollut, ja samalla palkitsevaa, kun on huomannut että oppii ja ymmärtää alasta kuin alasta. Ammattilaiseksi voi siis tulla työtä tekemällä.Millainen olisi unelmatyö - sitä asiaa olen viime aikoina kovasti pohdiskellut.... Mitä minä haluan työpaikaltani, kas siinäpä kysymys. Ja onko sellaista työpaikkaa olemassakaan?

Unelmatyössäni saan sovitella työajat oman mieleni mukaan. Tärkeintä ei ole se millä sekunnin sadasosan hetkellä olen kustannuspaikalla, vaan se miten työt tulevat hoidettua. Unelmatyössäni voin sovitella vapaitani, eikä lomista riidellä, niistä sovitaan yhdessä. Unelmatyöstäni maksetaan kohtuullisen hyvää palkkaa. Unelmatyössäni on terveydenhuoltoasiat ja työhyvinvointiasiat hyvällä mallilla. Unelmatyössäni osataan hyödyntää työntekijöiden erikoisosaamista ja muita taitoja ja kykyjä. Unelmatyössäni kunnioitetaan jokaisen omaa persoonallisuutta ja erilaisuutta.Unelmatyössäni on mukava ilmapiiri, selkeä tehtäväjako ja kukin tietää oman työsarkansa, pomo on pomo mutta ei pomota, työstä saa aika ajoin kiitosta ja välillä tehdään jotain kivaa yhdessä ihan vapaallakin. Unelmatyössäni ei ole kuppikuntia vaan kaikki ovat yhtä suurta perhettä. Unelmatyöhöni on kiva mennä aamuisin. Unelmatyössäni kukaan ei seiso niskan takana kyttäämässä, vaan työntekijöihin luotetaan. Unelmatyössäni työntekijät ovat luotettavia. Unelmatyössäni työntekijöitä koulutetaan ja opastetaan asianmukaisesti. Unelmatyössäni palavereja pidetään tarvittaessa, se ei ole itsetarkoitus kuitenkaan.Unelmatyössäni on työrauha, mutta myös rento ilmapiiri. Unelmatyössäni kahvi ei lopu kesken ja lounaallakin on aikaa käydä. Unelmatyössäni ei tarvitse pelätä vaarallisia aineita sen enempää kuin epävakaita työtovereitakaan. Unelmatyössäni on sopivassa suhteessa istumista ja liikkumista. Unelmatyössäni on mielellään asiakkaita tai muita kontakteja, jotta saan olla tekemisissä ulkomaailman kanssa. Unelmatyössäni puhutaan useita kieliä. Unelmatyössäni työnkuvaan kuuluu muutakin kuin istumista tietokoneen ääressä tuijottamassa silmät punaisina excel-taulukoita.Unelmatyössäni riittää että työkavereiden kanssa tulee hyvin toimeen, ystävyyssuhteita ei tarvitse muodostua mutta ei se haittaakaan. Unelmatyössäni viihdytään siksi että kaikilla on sama päämäärä: yrityksen menestyminen. Menestyvä yritys on aina työntekijöidensä summa.

Oletko sinä unelmatyössäsi?Jälkikirjoitus: Tein alustavan luonnoksen tästä postauksesta viikonloppuna, kun aloin pohtia näitä asioita työpaikan tulehtuneen ilmapiirin takia. Keskiviikkona työsuhteeni loppui kuin kananlento taloudellisen tilanteen takia. Ilmeisesti maailmankaikkeus on taas kerran ollut pelissä mukana ja usuttanut minut miettimään syntyjä syviä. Ikään kuin valmistautumaan. Näin on hyvä.


4 kommenttia:

 1. Olin juuri sähköisen markkinoinnin kurssilla ja siellä oli esillä kaikenlaista. Sinun puheesi olisi sopinut sinne ja olisi ollut paras!!
  Kauniisti puhut. Sanotaan että jos tuon lausuisi ääneen joka päivä, ajatus kasvattaisi sitä todellisuuteen.
  Kaikkea onnea unelmallesi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Leila kauniista sanoistasi. Olen ollut aika masentunut tässä kun työ lopahti niin yllättäen; yksityisyrittäjänä irtisanomisaikaa sen enempää kuin irtisanomisajan palkkaakaan ei tipu, vaan sopimus ikään kuin loppui siihen paikkaan. No, tästä noustaan taas! Ja unelmat toteutukoon!!!

  VastaaPoista
 3. Onneksi sitä aina loppujen lopuksi putoaa jaloilleen. Hetken huilaaminen voi antaa uusia mahdollisuuksia ja unelmatyöpaikka voi jossakin odottaa...

  VastaaPoista
 4. Toivon unelmiesi työpaikan löytyvän, edes osittain. Itse sain onnekseni tehdä työtä josta jo lapsena unelmoin. Menestystä työpaikan hakuun!

  VastaaPoista