"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

torstai 21. huhtikuuta 2011

Kiirastorstain mietteitä

Kiirastorstain värit ovat violetti/sininen. Kiirastorstaina karkotetaan kaikkinainen paha, annetaan synninpäästö rikollisille ja käydään ehtoollisella. Kiirastorstaina Jeesus pesi 12 hikistä ja pölyistä jalkaparia illallispöydän ääressä. Nöyryyttävää kenelle tahansa, vaan ei Hänelle.

Kuin sattuman kaupalla katsoin eilen dokumentin Hodorkovskista, tuosta Venäjän armottoman valtapelin uhrista ja sijaiskärsijästä. Entinen KGB:läinen, arvoisa herra Putin koki ilmeisesti Hodorkovskin liian vaaralliseksi vastustajaksi presidenttipelissä. Venäjällä kun ollaan, asia on helppo järjestää. Vuosia olen ihmetellyt, että kun Hodorkovski kuitenkin oli Venäjän rikkain mies, miksi hän ei yksinkertaisesti häipynyt maasta. Nyt ymmärrän. Paitsi että hän on isänmaallinen, hän on myös periaatteen mies ja haluaa että oikeus voittaa. Voi joutua odottamaan kauankin. Eikä taida saada synninpäästöä edes Kiirastorstaina.


Toinen mies, joka ansaitsisi synninpäästön kiirastorstain kunniaksi, on Timo Soini, tuo perussuomalaisten armoitettu nokkamies. Sattuuhan se kipeästi perinteisiin puolueisiin, kun jostain takavasemmalta tulee porukka, joka kasvattaa kansanedustajiensa määrän tuosta vaan kuudesta kolmeenkymmeneenyhdeksään. Taitaa olla oppimisen paikka itse kullekin siitä miten vaalityö hoidetaan kotiin...  Mutta kuten Vennamo aikanaan asian ilmaisi: kansa on puhunut, pulinat pois. Kun persuja syyttelee, itseään syyttelee. Kartanonrouva muistuttaa siitä tosiasiasta, että ME kansalaiset olemme äänestyskopeissa käyneet, eivät ne MUUT. Pääsiäisen kauneimman kimpun annan kunnianarvoiselle presidentillemme Tardelle, joka oli muistuttanut (epäasiallisia) ulkomaisia lehdistön edustajia siitä, että Suomessa on sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Sellaista on nyt vaaleissa käytetty. Ja aamulla aurinko taas nousee.Kartanossa ei ole mitään kirkossakuulutettuja traditioita näin pääsiäisenä, eikä muinakaan juhlapyhinä. Sitä syödään mitä mieli milloinkin tekee, tai rouvaa huvittaa valmistaa. Lammas ja mämmi eivät kuulu ruokavalioon. Edellinen siksi etten osaa sitä valmistaa ja puolisolla ikäviä muistoja lampaasta Norjan vuosiltaan. Jälkimmäistä siksi että se nyt vaan on ihan kamalaa (saa olla eri mieltä). Myöskin aikataulullisesti menemiset ja tulemiset kulkevat omalla painollaan. Ihan hitusen tekisi kuitenkin mieli ajella keski-Suomen suuntaan katsomaan miten viime kesänä valmistunut saunamökki on talvehtinut. Jos tarkenisi vaikka yöpyäkin... Katsotaan, sanoi lääkäri.


Pariisin-muistot pyörivät vielä mielessä ja lukijoilleni onkin luvassa kaksi postausta siitä aiheesta. Kunhan saan kuvia lisää. Kävi taas vanhanaikaisesti nimittäin: huomasin että kameran akku oli tyhjä ja yhden lomapäivän olinkin ystäväni Tiinan varassa. Tiina ottaa parempia kuvia kuin allekirjoittanut, joten joskus vahinko voi olla siunauskin. Mutta perästä kuuluu vielä.

Hyvää Pääsiäistä!

God creates out of nothing. Wonderful, you say. Yes, to be sure, but he does what is still more wonderful: he makes saints out of sinners.
- Soren Kierkegaard -


3 kommenttia:

  1. Hyvää Pääsiäistä kartanon väelle!

    VastaaPoista
  2. Minäkin voisin lähettää kimpun Tardelle, oli niin oikeassa kommentoidessaan vaaleja. Paavo Väyryseltä Tarde sai kiitokset Suomen ulkopoliittisen linjan säilyttämisestä! Ja se on Paavolta paljon sanottu!
    Lämmintä luvattu, tarkenee varmaan sisemmässäkin Suomessa!

    VastaaPoista