"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Musta pitkäperjantai

Tänään vietetään kirkkovuoden ankarinta ja synkintä päivää, värikin on musta. Pitkäperjantaina "rauhanhäiritsijä-Jeesus" poistettiin päiväjärjestyksestä, otettiin pois päiviltä, ristiinnaulittiin. Näyttää sääkin olevan tänään raamatullisen tarinan mukainen, synkähkö.Poika ajoi pari viikkoa sitten mopollaan kolarin auton kanssa. Syypää oli autoilija, joka ei lainkaan nähnyt oikealta tulevaa mopoilijaa. No, poika on kunnossa, vain käsi oli voimaton pari päivää. Kännykkä sai taskussa kipeää. Ja tietysti mopo. Vastuullinen autoilija on hoitanut homman kunnialla ja mopo korjattavana, vakuutusyhtiön piikkiin. Se tässä tietysti poikaa harmittaa, että ilman mopoa joutuu olemaan usean viikon. Se on kuulkaa teinille raskasta... Kun auto saa kipeää niin tilalle saa vara-auton. Varamopo-käsitettä sen sijaan ei tunneta. Niinhän se on, että syytön osapuoli kärsii kuitenkin. Nytpä poika kuitenkin omakohtaisesti tietää sen, ettei koskaan kannata mopon kanssa kuvitella olevansa liikenteessä oikeassa. Se ei auta yhtään jos huonosti käy.


Välillä käydään lehtien palstoilla tiukkaa debattia siitä kumpi onpi parempi; mopoauto vai mopo. Niin tai näin, mutta mopoilija on joka tapauksessa liikenteessä turvattomampi. Mopoautossa on sentään jonkinlaista peltiä ympärillä. Enemmän taitaakin olla kyse asenteista. Mopoautot ovat melko uusi juttu, ja autoilijoilla ikävä kyllä huono asenne mopoautoilijoihin. Pitää muistaa että ne kuitenkin luokitellaan mopoiksi, eikä niillä saa ajaa kuin neljääkymppiä. Eli jos autoilijaa "ärsyttää" liikennettä hidastavat mopoautot, niin ongelma on kyllä autoilijassa eikä mopoautoilijassa. Niin kiire ei ole. Kunnioittava asenne liikenteeseen mukaan, niin kaikilla on kivaa.


Kartanossa otetaan tänään rennosti ja löysäillään. Tallenteita on taas kerääntynyt viikon varrella, joten Emmerdale-sulkeiset ainakin luvassa. Ruoaksi kartanonrouva pyöräyttää Moskovanpadan. On kuulkaa varsin herkullista! Ja helppo tehdä. Uunissa muhii sitten pari tuntia. Pullo argentiinalaista punaviiniä luvassa kaveriksi. Näillä eväillä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti