"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Syksyinen tuumaustauko

Arkeen on taas palattu ja Edinburgh on vain kaunis muisto. Todettiin yhteen ääneen matkakumppaneiden kanssa, että voisi sinne uudestaankin lähteä. Niin mukava kaupunki oli. Ja on tässä jo uusiakin matkasuunnitelmia kehitelty. Kun veri vetää reissun päälle...


Kuvassa vähän esimerkkiä syyssateiden määrästä. Pojan soutuvene oli päässyt täyttymään sadevesistä, ei sentään ollut uponnut vielä. Mökkikirjasta nappasin seuraavanlaisen vanhan viisauden liittyen säihin:

"Ilma jos ei pysy tämmöisenä, niin se alkaa muuttua." Voiko sen paremmin sanoa?
Tältä näytti sää sunnuntaiaamuna klo 8.30 mökkirannassa, kun rouva kävi aamu-uinnilla. Kolmea metriä enempää ei eteensä nähnyt ja tunnelma oli huikea. Vesi on jo aika vilakkaa, mutta vielä siedettävää kuitenkin. Siinä kuulkaa unihiekat karisee silmäkulmista, kun pulahtaa raikkaaseen järviveteen heti herättyä. Ja miten lämmin olo sen jälkeen tuleekaan.
Kurvattiin mökille lauantaina, kun tuli vastustamaton halu päästä maailman parhaisiin löylyihin, omaan mökkisaunaan. Ja tietysti järveen. Kolmen tunnin ajomatka vuorokauden oleskelun takia voi kuulostaa turhauttavalta, vaan sitä se ei ole. Päinvastoin. Täällä Korppisen äärellä sielu lepää.
Tosiasiahan on että meillä jokaisella on se jokin tietty paikka, jossa sielu laulaa ja kaukana paha maailma. En lähde siis väittämään, että juuri meidän mökkimme on se ainoa oikea paikka maailmassa. Tärkeintä on se, että jokaisella on kyky ja taito löytää sisältään se mielentila, jolloin kaikki on hyvin ja rauha hallitsee sisintä. Oli se missä tahansa. Eikä mielentila ole edes paikkaan sidottu; sen voi löytää milloin ja missä vaan.
Kartanonrouva on kesäihminen ja syksy aiheuttaa enemmän tai vähemmän rankan angstin talven tulosta. Vihaan talvea. Ainoa tapa selvitä sellaisesta mistä ei pidä, on etsiä siitä hyviä puolia. Niinpä iloitsen siitä, että tytär rakastaa talvea ja talvisia lumileikkejä. Puoliso rakastaa hiihtämistä. Talvella vietetään joulua, tuota juhlista jalointa. Talvella voi suosiolla vaihtaa hitaalle vaihteelle ja pysytellä sisätiloissa. Ikkunan läpi maailma näyttää kauniilta eikä tarvitse palella. Ja mikä parasta: talven jälkeen tulee taas kevät ja kesä!
Nyt nautitaan vielä upeasta syksystä. Korppinenkin on vielä hetken antava ja lämmin. 


Pohjatuuli on kylmä, tuulipa se mistäpäin tahansa.

1 kommentti:

  1. Oikeassa olet, Korppisen syli on antava ja lämmin. Vedin tänä(kin) aamuna tuhat vesijuoksuaskelta ja 250 vetoa tavallista uintia. Oli kuulema vielä 15 asteista. Lähtiessäkin päivällä piti pulahtaa. Mutta ensi keväänä sitten taas....

    VastaaPoista