"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Sipe ei tajuu

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, lauletaan laulussa. Niin totisesti on. Lehdessä kerrottiin sisäsoudun mestaruuskisoista. Kyllä vaan. Hallissa katsojat seuraavat jännittyneinä, kun raavaat tai vähemmän raavaat miehet istuvat soutulaitteissa ja kiskovat kilpaa kilometrejä mittariin. Mahtaa olla vauhdikasta seurattavaa...

Näillä näkymin paikallislehden tekstaripalstalla alkaa kohtsillään kiivas kirjoittelu koirankakkakasoista. Siis siitä jätteestä joka tasan tarkkaan maatuu aikanaan ojan penkoille. Sen sijaan tupakantumpit, rypistetyt röökiaskit, tyhjät sipsipussit, mehutölkit jne eivät saa millään muotoa kiihkeän ympäristöihmisen runosuonta samalla entuasismilla syttymään. Se on vissiin se näkökulma joka on vinksallaan.

Nokian älypuhelimiin iski bugi. Vallan hämmästyttävää. Miten ihmeessä windows-pohjaiseen kännykkään voi tulla virus... Better luck next time!Suomi on rehellinen maa eikä meillä ole korruptiota. No, joskus jotain pientä "hyvä veli" -systeemiä isokenkäisten kaverusten kesken; stay-bonusta, asuntokauppaa, kultaista käden puristusta, lentolippuja hyvään tarkoitukseen... Silloin tällöin vaalien alla pientä vaaliavustus-toimintaa taulujen ja illallislippujen merkeissä... Vaatimatonta ja hyväntahtoista harmaata taloutta, kun "alv ja työtekijöiden sivukulut nyt vaan ovat niin turha juttu ja sotkevat selviä asioita"... Ei mitään raflaavaa, ei tehdä tästä nyt numeroa. Rehellisiä ollaan kuitenkin pohjimmiltaan.

Tasavallan presidentin virallinen muotokuva on julkistettu. Niin on freesin näköinen Sauli kuvassa. Kuinka moni lukija mahtoi huomata, että Saulin piirteet muodostavat retusointeineen (?) tyylipuhtaan sydämen? Englannissa oli Sydänten Prinsessa, meillä Sydänten Sauli. Miten lutuista.Kuudesluokkalainen tytär lähti luokkansa kanssa leirikouluun kolmeksi päiväksi (kaksi yötä). Tarvittiin viisi palaveria asian tiimoilta, lukuisa määrä sähköposteja, 10-sivuinen ohjeistusnivaska, vanhempien allekirjoittama suostumuslomake, A4 pituinen tarvikelista ja käyttäytymissäännöt... Äiti ei voi olla muistelematta niitä aikoja, kun itse lähti murrosikäisenä Nuorten Kotkien kanssa kahdeksi viikoksi Århusiin, Tanskaan leirille: vanhemmille ilmoitettiin suullisesti ajankohta ja leirimaksun suuruus, ja yhteyttä kotiin taidettiin leiriltä ottaa peräti kerran puhelimitse. Pakkaamisetkin hoidettiin omatoimisesti. Niin ne ajat muuttuvat.Downshiftaaminen on nyt muotia. Otetaan rennosti ja etsitään itseämme. Jätetään kiireiset työpaikat ja lähdetään Intiaan joogaamaan epämääräiseksi ajaksi. Eiköhän tehdä koko kansa niin ja pannaan puoleksi vuodeksi lappu luukulle: "Suomi on kiinni." Näinkin vaatimaton viisimiljoonainen kansa mahtuu hyvin Thaimaan, Malesian, Floridan, Intian ja Välimeren aurinkorannoille lagaamaan. Tekisi hyvää itse kullekin tekstaripalstakirjoittajalle ja naapurinkyttääjälle ja besserwisserille ja koiranvihaajalle...

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun taas oli tämä että kaksi pakettia per talous. Mistä ne sen siellä kaupassa tietävät, ketkä kuuluvat samaan talouteen? Ihan hyvin voi mies ja rouva ja lapset mennä eri jonoihin ja jokainen ostaa ne kaksi pakettia..."
(Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja) 

MUKAVAA VIIKONLOPPUA!
1 kommentti:

  1. Sinullekkin hyvää viikonloppua ja kiitos noista hienoita kuvista!

    VastaaPoista