"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Säässä säästä säähän

Kyllä ketutti aamulla avata silmänsä tähän raakaan todellisuuteen: lunta, lunta ja taas kerran lunta. Juuri kun kevät oli jo nurkan takana ja ajatukset narsisseissa ja perhosissa ja kesäleningeissä. Yhtään ei lohduta se että "tällaista meillä täällä pohjolassa on". Mikään ei lohduta, vai lohduttaako. Asia pitää jotenkin kääntää positiiviseksi kuitenkin, muuten elämä ja oleminen on raskasta ja mieli maassa. Päätin että tämä on täydellinen päivä luututa lattioita. Siihen ei lumisade vaikuta millään tavalla. Tulipahan puhdasta. Ja luuttuajalle hyvä mieli.

"Säätä ei voi rangaista, vaikka se oikuttelisi."Vietin lauantaipäivän guruni Marikan ihanissa tiloissa Arkadiankadulla. Exclusive-ryhmämme sai vieraan Irlannista. Dee Ahern, ihastuttava nainen ja guru omassa maassaan, emännöi meille Mindfulness-päivän, jonka aikana teimme monta erilaista meditaatioharjoitusta ja pohdimme siinä sivussa keskittymisen ja rauhoittumisen tarpeellisuutta. Allekirjoittaneelle erityisen haastava aihe, koska kuulun ns. "adhd"-persoonallisuustyyppiin, jolla on paljon ajatuksia, monta rautaa tulessa ja fokus usein jo seuraavassa projektissa tai tekemisessä. On todella hieno taito osata keskittyä vain olennaiseen. Erityisen opettavaista on opetella pysäyttämään ajatukset, edes hetkeksi. Harjoittelu jatkuu...

"Hiljaisuuden äännellessä sieluni puhuu, mieleni kuuntelee ja järkeni ihmettelee."Epäromanttiseksi tituleeraamani puoliso yllätti vaimonsa ja organisoi kahdenkeskisen matkan Barcelonan kevääseen. Valitsi hotellinkin statuksella "häämatka tai romantiikka". Ei siis kannata tuomita ketään loppuelämäkseen tietyn kriteerin alle, yllätyksiä voi aina tulla. Odotan matkaa jännityksellä. Tosin kuulun niihin kanaemoäiteihin, jotka haluaisivat ottaa lapset mukaansa joka paikkaan. Perhematka on kuitenkin eri asia kuin romanttinen matka, vai? Barcelonassa on muuten kevät jo pitkällä. Ja taatusti kesämekkokelit sen myötä.

"Kasvaako linnunpojista emoja? En ole koskaan kuullut puhuttavan linnuntytöistä."(Lainaukset Lauri Sallinen. Hiljaisuudella on ääni)

1 kommentti:

  1. Puhdasta valkoista lunta! Oli aikomus viedä matot hangelle ja lumella harjata. Ei onnistunut, sillä lumi on niin höttöä että tarttuu mattoon ja harjaan, sillä plussalla on mittari.
    Ah Barcelonan kevät!

    VastaaPoista