"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Mökkikausi alkakoon

Vuoden ensimmäinen viikonloppu vietetty mökillä, Korppisen äärellä. Kaksi viikkoa myöhemmin mökkikauden aloitus viime vuoteen verrattuna. Kevät on selvästi myöhemmässä, vai oliko se sittenkin viime vuonna etuajassa? Kuka näitä laskee... Korppinen oli vielä jäässä, vain metrin-kahden kaistale rannassa jäistä vapaana. Saatiin siis saunavedet ja päästiin pulahtamaankin. Aika monta kertaa jopa.



Joutsenetkin kävivät tervehtimässä mökkiläisiä. Kumma näky jäiden päällä, normaalistihan lipuvat vesiä pitkin ylväästi. Joutsenen huuto sen sijaan on aika karmaisevaa kuultavaa. Siinä ei ääni ja kaunis ulkomuoto oikein kohtaa...



Maailman toiseksi parhaat löylyt olivat yhtä ihanat kuin aina ennenkin. Toiseksi parhaat siksi ettei tietääkseni parhaita ole virallisesti valittu. Tottakai meidän saunamme on sitten se paras. Hihii. Miltä tuntui pulahtaa hyiseen veteen? Kokeilkaapa kotona (kuten neuvoin ystävätärtäni): valuta amme täyteen kylmää vettä, heitä sekaan kaksi ämpärillistä jääpaloja, ja kylpynne on valmis! Kerta kaikkiaan virkistävää. Kannattaa kokeilla. Minä kokeilin kuusi kertaa, kun en kerralla usko mitään...




Pressut riisuttiin mutteriterassin ympäriltä. Lämpimäksi saatiin mökki yllättävän nopeasti, vaikka jo puoli vuotta on saanut olla oman onnensa nojassa. Jopa niin lämpimäksi, että yöunet parvella (saunan päällä) olivat tutun tuskaisen kuumat. No, pulahdus järviveteen heti herättyä sai olon kummasti virkistymään... Aamupuurot syötiin naapurimökissä, kuten asiaan kuuluu. Jos kotona lapset tankkaavat myslillä ja muroilla, niin mökillä ei kelpaa muu kuin mummin aamupuuro. Sehän selvä.



Erityistä savottaa ei ollut, pientä suunnittelutyötä pelkästään, paikkojen katsastusta, tulevien projektien hahmottamista. Aikaa oli löhöillä kauniissa auringonpaisteessa talveksi maalle nostetulla laiturinpätkällä. Ensin tuumataan, sitten vasta huhkitaan. Jos jaksetaan.



Lapset ovat nyt siinä iässä, että kaverit kotipuolessa ovat sata kertaa tärkeämpiä kuin vanhempien kanssa mökillä lagaaminen. Niinpä facebookit, tekstarit ja muut sosiaalisen median kommunikointikonstit kävivät mökillä kuumana, ja helpotus oli suuri, kun auton keula kääntyi taas rakkaaseen Hamariin. Taitaa olla lähellä se tosiasia, että mökille lähtee vain vanha pari keskenään. Ei sekään mikään hullumpi vaihtoehto.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti