"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Dagen efter
Nyt on markkinarytäkkä koettu ja taakse jätetty. Kansaa kuhisi niin paljon ettei todeksi voi uskoa. Ilmeisesti martat todellakin ovat in. Ja toisekseen, sekä keskeinen paikka että kaunis sää olivat puolellamme. Me Karjalaiset Martat saimme reseptikirjaamme myytyä valtaisat määrät. Taitaa olla lisäpainoksen paikka mitä pikemmin. Tässä kuva kannesta:


Minulta saa tilata reseptikirjaa jos kiinnostaa, hintaan 18,- euroa.

Tehokas ja ahkera Liisa-marttamme oli luonut kahvilaan viehkeän tunnelman mm. villiviinin oksilla, tuikuilla ja yrttiruukuilla:


Liisan ja allekirjoittaneen vilkas mielikuvitus (köyhän halvin huvitus...) tuotti neuvontapisteeseen "mummon nurkkauksen", joka näytti tältä:


Huomasittehan asiaankuuluvan räsymaton, perinteisen ristipistotyön ja pitsiliinat, kehrääviä kissoja unohtamatta? Käsityöpisteessä opeteltiin isoäidin neliön virkkaamista, ja löytyihän sieltä sellainenkin erikoisuus kuin neuleharppu. Lieneekö lukijoille tuttu? Itselleni oli aivan uusi tuttavuus. Sopii kuulemma mielenterveysongelmaisille... Kartanonrouva ryhtyy tämän vekottimen ystäväksi samoin tein! Lisäksi neuvontaa annettiin sieni- ja ekoasioissa.Kartanonrouvan työpiste oli arpavoittojen jakaminen. Neljäsataa arpaa myytiin kahdessa tunnissa loppuun ja kuhina palkintojenjakopisteessä oli sellainen, ettei siitä oikein mitään mielikuvaa jäänyt. Kaksi tuntia on niin sanotusti kadonnut jonnekin tietämättömiin. Ruuhkasta selvittiin, palkinnot saatiin jaettua suurin piirtein oikein ja kurantisti, ja toivottavasti onnekkaille jäi hyvä mieli. Näillä tuloilla katetaan tilan vuokra ja lehti-ilmoittelu, joten hyvään tarkoitukseen arpatulot menivät.

Markkinaidean äiti ja päivän kruunaamaton kuningatar on kuitenkin rakas Liisa-ystäväni. Kunnia sille jolle se kuuluu:Suomen- ja ruotsinkieliset martat ovat nyt löytäneet yhteisen sävelen, ja toivottavasti tämä ensimmäinen markkinatapahtuma johtaa jokasyksyiseen traditioon. Eläköön martat!
3 kommenttia:

  1. Oli kivat Martta-markkinat, minäkin tulin kotiin rieska, korvapuustipussi ja maustekakku kainalossa. Ja niitä tosiaan tarvittiin tuplamestarin tullessa.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Sain juuri tiedon että markkinat järjestetään ensi vuonnakin. Unelmani jokasyksyisestä traditiosta siis toteutuu. Vuoden päästä taas - kokemuksesta viisastuneina luonnollisesti.

    VastaaPoista