"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

lauantai 1. lokakuuta 2011

Syksyistä mökkeilyä

Marttojen kanssa on nyt niin paljon tohinaa, että tuli tarve hiljentymiseen välillä. Sehän onnistuu missäpä muualla kuin mökillä! Syksy on saapunut tännekin, vaan eihän se missään varsinaisesti tunnu. Paitsi ettei laiturilla siedä maata ilkosillaan... Mökki on niin lämmin kuin olla voi, kiitos puu-uunin ja saunan. Yö parvella oli ihan yhtä tuskaisen kuuma kuin kesälläkin. Eikä tässä mökissä ole edes pattereita eikä muitakaan lämmitysjärjestelmiä, vain se puu-uuni.


Mutteripannulla keiteltiin espressot ja nautittiin ne upouusista ruusukupeista. Miten se maistuukin niin erityisen hyvältä täällä sielunmaisemassa? Kartanonrouva on tullut siihen tulokseen, että ikä on tehnyt tehtävänsä ja seiska on vihdoin ja viimein löytänyt rauhan sielulleen. Sitähän ne seiskat koko ikänsä etsivät, sielunrauhaa... Niin kuin varmaan monet muutkin persoonallisuustyypit. Olen päättänyt lähteä avaamaan teille rakkaille lukijoilleni tätä persoonallisuusoppia vähän enemmänkin, joten perästä kuuluu.


Illalla pulahdin saunan lauteilta järveen parikin kertaa, eikä tuntunut missään. Aamulla sen sijaan pohkeet päättivät mennä kramppiin ja uiminen tyrehtyi huilutteluksi. Tunsin itseni ihan luuseriksi. No, yritän uudestaan, olenhan sitkeä. Sanoin ei voi kuvata sitä tunnetta mikä järveen pulahtamisesta seuraa. Ei palella ja kaikki synnit ja stressit jäävät järven pohjaan. Elämä hymyilee. Ihan kadehdin avantouimareita. Saavat koko talven pulahdella. Olisiko syytä kokeilla itsekin?


Lapset ovat siinä iässä, että kritisoivat mökkeilyä: se on tylsää. Kuitenkin he viihtyvät olosuhteisiin nähden hyvinkin ne muutamat päivät, silloin tällöin. Välillä ollaan kavereiden kanssa, välillä perheen kesken. Tasapaino. Isovanhempia vähän kaipailevat; ilmeisesti mummin aamupuuro on traditio jota ilman on vaikea elää. Äiti kun keittelee hellalla vain espressoa... Olen pitänyt kiinni siitä ettei televisiota tänne mökille tuoda. Jouduin kuitenkin myöntymään läppärille, ihan siksikin että pääsen itse bloggaamaan. No, se tuo myös lapsille "tekemistä" ja yhteyden kavereihin ja ulkomaailmaan.


Puoliso ilmoitti jo etukäteen, ettei aio puuhastella mitään, chillailee vaan. No, löysin hänet äsken seuraavanlaisesta (kyseenalaisesta) asennosta:


Näyttää epäilyttävästi "puuhastelulta"?

 Toivotan teille kaikille mitä ihaninta viikonloppua, ihan missä vaan on kiva olla juuri nyt. Eilen Porvoossa tehtiin syksyn lämpöennätys, 21,9 astetta. Siitäkin ehdimme nauttia ennen ajomatkaa tänne toiseen paratiisiimme.

"Kuin Onnelan kaukainen maa
Niin kimmeltää ihana kunnas;
Ja sinnepä lentäisin impeni kanssa
Siivillä läntisen.
Heilahda korkeelle, keinu,
Ja liehukoon impeni liina
Illalla lempeäl."
- Aleksis Kivi -

Sininen taivas ja koivikko, "ihana näky", sanoi tyttäreni sohvalla maatessaan.2 kommenttia:

 1. Ihana mökkiloma ilmeissesti,. kun sääkin suosiollinen, ainakin meillä on kovin kaunis aurinkopäivä. taitaa vesi järvessä jo olla aika raikasta.
  hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi nenu! Minäkin olisin halunnut pulahtaa Korppiseen! Mutta upeinta kaikesta on se, että olet oppinut käyttämään puuhellaa. Se on niin kätevä, minä en vaihtaisi sitä mihinkään mökiltä. Syntyy lämpöä ja syötävää.
  Siellä on varmasti kaunista, nauttikaa rauhallisesta luonnosta ja veden viileydestä sekä lämpimästä saunasta!
  Avantouinti on kyllä ihan must! Mietipä, jos kokeilisit. Suosittelen lämpimästi.
  Terkkut lapsille, harmi kun ei saaneet aamupuuroa!
  Kivoja kuvia olet ottanut, samaa mieltä kuin Roosa: ihana näky.

  VastaaPoista