"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

torstai 22. maaliskuuta 2012

Täydellinen elämä tilauksessa

Mitä jos hankkisi itselleen täydellisen elämän? Siihen tarvitaan toki apua, monestakin suunnasta. Rahaakin palaa rutkasti, arvaan. Mutta on kai se sen arvoista? Mitä kaikkea täydellinen elämä voisi pitää sisällään, mietitään.

Sinne upposi...
Täydellinen koti. Ensinnäkin tarvitaan viikkosiivooja, joka pistää paikat säntilliseen järjestykseen ja muistaa jynssätä  ne kummallisetkin paikat, niin kuin nyt jääkaapin taustan tai uunin tai ovenkarmit, rappusten kaiteet. Joka tuulettaa myös sohvatyynyt ja torkkupeitot, pesee täkit ja tyynyt kaksi kertaa vuodessa. Ei kai pölyisessä ja kenties jopa siivottomassa huushollissa kukaan täydellistä elämää hamuava saata elää? Viikkoakaan. - Toiseksi tarvitaan personal organizer, joka hankkiutuu eroon kaikesta turhasta ja tarpeettomasta. Pois nurkista kaikki virttynyt, kulunut, ruma ja tyyliin sopimaton. Pois paperipinot, sanomalehdet, tyhjät pullot ja purkit, muovipussit, mauttomat matkamuistot. Joka failaa tärkeät paperit asiayhteyden mukaiseen järjestykseen. Kun huusholli on järjestyksessä, pään sisälläkin vallitsee järjestys?
- Tarvitaan sisustussuunnittelija, joka kohentaa huushollin tälle vuosikymmenelle. Yhtenäistää huonekalut "hallituksi kokonaisuudeksi", maalaa/tapetoi seinät linjakkailla ja tuoreilla värisävyillä, stailaa paikat sisustuslehtityyliin viimosen päälle "myyvän näköiseksi". Eikö koti kerrokin kaiken asukkaistaan?

Kissojen jäljiltä...
Täydellinen minä. Personal trainer tarvitaan ehdottomasti. Pitäähän kropan näyttää timmiltä; tutkimusten mukaan hoikat menestyvät urallaan ylipainoisia kanssasisariaan paremmin. Stailaaja on ihan ehdoton. Hän käy vaatekaapin läpi ja laatii sellaisen garderobin, jonka kanssa voi elää kunniakkaasti. Asuja voi kätevästi yhdistää arjesta juhlaan ja vartalon parhaan puolet pääsevät paremmin esiin, muodin viimeisimpiä virtauksia unohtamatta. Luottokampaaja vaihdetaan trendikkäämpään versioon, homokampaajat ovat parhaita; pitkät hiukset leikataan virtaviivaisiksi tai lyhyet hiukset varustetaan lisäkkeillä, muutosta joka tapauksessa luvassa. New look - new me! Meikkitaiteilija loihtii juuri sinun erityispiirteisiisi sopivan meikin, joka syntyy sitten käden käänteessä ominkin käsin, trendikkäillä mineraalimeikeillä luonnollisesti.

39 moskiiton pistosta...
Täydellinen perhe. Jos puoliso ei ole trendikkäimmästä päästä, niin vaihtoon vaan. Täydellisessä elämässä mieskin tuoksuu hyvältä ja hänellä on hoidetut kynnet. Lasten on ehdottomasti mentävä lukioon ja sieltä arvostettuun yliopistoon. Mielellään heidän pitää olla huippuhyviä koulussa, tai ainakin erityislahjakkaita jollain tietyllä alueella. Kultainen noutaja tai joku vastaava ihastuttava koirarotu täydentää perhekuvan kivasti. Oman hevosen omistaminen on jo suorastaan luxusta. Autolla on väliä! Tämän päivän hottia on tietenkin citymaasturi, hyvin trendikästä. Älypuhelimet luovat kuvan ihmisestä, joka tietää missä mennään. IPad tai muu vastaava tabletti luo tehokkaan vaikutelman. Harrastukset ovat erittäin tärkeitä täydellisessä elämässä. Golf on aina hyvä valinta. Sitä paitsi greenillä tavataan muita täydellisiä ihmisiä ja verkostoidutaan. Täydellisessä elämässä ruokaa "harrastetaan" ja sitä syödään hartaudella ja pitkään. Kyllä, arkenakin!

"En puhu teille...ootte tyhmiä..."
Lottovoitosta uneksiminen ei kuulu täydelliseen elämään. Rahat pitää tienata itse. Ja senhän täydelliset ihmiset osaavat. Osakesalkkujen omistaminen osoittaa mitä suurimmassa määrin fiksuutta ja filmaattisuutta. Luotettava salkunhoitaja siis on kultaakin arvokkaampi. Tai voithan toki sijoittaa kultaan, se tekee vaikutuksen aina. Täydellisessä elämässä ei kiroilla, piereskellä eikä sairastella. Täydellisessä elämässä tilillä on aina katetta. Täydellinen elämä on liian täydellistä ollakseen totta.Kartanonrouva näki unta täydellisestä elämästä, ja heräsi siihen, kun muisti että aikuiskoulutuskeskuksessa kaivataan koulu-, YO- ja työtodistuksia. Valitettavasti ne ovat kadonneet tänne kaaoksen keskelle. Missä se kirotun personal organizer oikein viipyy? Voiko kukaan elää näin epätäydellisessä elämässä, kysyn vaan.

2 kommenttia:

  1. Tuohon unelmaan voisi vaikka yhtyäkkin, olisihan tuo hienoa elämää, mutta eriasia sitten jo voisiko miten tämmöinen tavallisen elämän elänyt mummeli siihen sitten sopeutua? Olisi vieraana omassa kodissaan kaiken täydellisyyden keskellä. Mutta mikäpä sestää haaveilemasta, ainakin tuo siivooja olisi kyllä tarpeen, en rakasta pölyjen nuolemista, ei kun pyyhkimistä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Pöly on ikuista! Kuka sitä jaksaakaan olla koko ajan nuolemassa... Hyvää viikonloppua Mummeli!

    VastaaPoista