"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Miksei aina voi olla perjantai?

Varmaankin siksi ettei se olisikaan sitten niin hohdokasta... Kotiäitikin siis iloitsee perjantaista ja viikonlopusta. Siitäkin huolimatta että sisäinen kello herättää joka tapauksessa jo seitsemän hujakoilla, niin arkena kuin viikonloppunakin. Puhumattakaan ihanasta kevätvalosta, joka kutituksellaan houkuttelee nousemaan sängyn pohjalta uuteen päivään.

Juo viiniä, niin nukut hyvin.
Nuku, niin et tee syntiä.
Vältä syntiä, niin pelastut.
Siis: Juo viiniä, niin pelastut.

Seurasiko kukaan teeveestä Linnan Tähtiä? Pitkästä aikaa oikein mielenkiintoinen ohjelma. Kaikenlaisten BB-turhuuksien maailmassa. Sarjassa kuusi suomalaista julkkista lähti viikoksi asustelemaan komeaan linnaan Kataloniassa, Espanjassa. Jokaisella oli "oma päivä", ja jokainen tähti päätti ruokia ja juomia myöten miten se päivä yhdessä vietetään. Enneagrammia (persoonallisuusoppi) opiskelleena nautin suunnattomasti erilaisten persoonallisuuksien sopeutumisesta yhteen. Siinä ohjelmassa toteutui erilaisuuden rikkaus.Arja Saijonmaa on hurmaava kosmopoliitti, lämmin, viisas ja elämännälkäinen supernainen. Rakastuin ihan täysillä hänen persoonaansa. Arjan päivänä porukka levytti biisin, ja hauskaa näytti olevan. Juha Veijosen päivänä vietettiin vesielämää, mm. snorklaamalla. Juhan päivänä kuultiin niin järkyttäviä asioita hänen lapsuusajoistaan Kallion kulmilla, että kaikille näytti pala nousevan kurkkuun. Joku sanoikin että nyt ymmärtää miksi Juha on sellainen kuin on. No, Juha on ainakin charmikas, rehellinen ja temperamenttinen kaveri.

Anna-Leena Härkönen on kartanonrouvalle tuttu kolumneistaan, joita rakastan. Anna-Leenan päivä oli puhdasta hemmottelua, hierontaa ja lillumista. Anna-Leena on melkoinen suorasuu, kiroilee kuin satamajätkä, omaa hervottoman huumorin ja on impulsiivinen ja räväkkä. Ei voinut olla huomaamatta, että siinä meillä on aito itsesuojeluvaistotyyppi. Kartanonrouva ihailee sitä, että hän uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat, rankatkin asiat. Anu Sinisalosta oli vaikea saada aluksi otetta. Hän on vetäytyvä, hiljainen, kenties ujo. Anu on äärimmäisen kaunis ja mitä ilmeisemmin perfektionisti. Anun päivänä ratsastettiin, ja selvisi sekin että hän on perehtynyt elämäntaidonhallintaan ja itsensä etsimiseen.Nipa Neumann ei kahta sanaa sanonut muiden päivinä. Hän on hiljainen tuumailija ja tarkkailija. Nipan päivänä etsittiin Graalin maljaa, ja vietettiin päivä keskiaikaisissa merkeissä. Tulipa Nipa tunnustaneeksi senkin, että Dingon Levoton Tuhkimo oli hän itse... Herkkä mies. Hän totesi mm. että "reissaaminen kannattaa aina". Sokerina pohjalla on Danny, iso Dee, mies jonka kaikki "tuntevat". Ja eivät kuitenkaan. Kartanonrouva on täysin myyty. Danny on äärimmäisen sivistynyt ihminen, omaa uskomattoman huumorintajun ja on armoitettu imitaattori. Danny tarjosi omana päivänään taidepläjäyksen: eroottisia patsaita. Hän kertoi mm. rehellisesti syyn siihen, miksi Armista tuli hänelle niin läheinen: koska Armi tarvitsi häntä, ja ihmisen täytyy saada tuntea, että häntä tarvitaan. Danny oli perehtynyt etukäteen muihin linnan tähtiin, ja tuntuu olevan perillä muutenkin laaja-alaisesti maailman asioista. Upea ihminen. Hän sanoi mm. "Elämä on elettävä kauniita leikkejä leikkien".Miten helppoa on luoda ihmisistä, etenkin julkkiksista, jonkinlainen mielikuva ja elää sitä todeksi. Ja kuitenkaan meistä kukaan ei toisen elämästä voi mitään tietää eikä johtopäätöksiä tehdä. Toisesta ihmisestä ei tiedä mitään ennen kuin ottaa selvää, eli kysyy. Guruni Marika tapaakin sanoa: "Älä tee oletuksia toisen ihmisen elämästä, kun et päivääkään hänen mokkasiineissaan ole kulkenut". Kunpa aina muistaisimme tämän arvokkaan neuvon. Jäisi moni riita riitelemättä, moni mielipaha kokematta. Senkin takia tämä ohjelma oli hieno: siinä sai edes hetkellisesti nähdä jonkun ihmisen sielunmaailmaan ilman roolia. Valmennuksessa näitä ihmeitä saa kokea joka kerta: jokainen ihminen on persoona ja siksi aivan ihana!

Fantastista viikonloppua kaikille persoonallisuuksille.

Me kaikki elämme omassa maailmassamme.
Mutta jos katselet tähtitaivasta, näet että kaikki
nuo eri maailmat liittyvät yhteen muodostaen
tähtikuvioita, aurinkokuntia, linnunratoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti