"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

maanantai 2. tammikuuta 2012

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä

Lainaus liittynee häihin, mutta sopii paremmin kuin hyvin myös vuodenvaihteeseen. Vuoden vaihtuessa on tapana tehdä lupauksia. Tunnustan: ikinä en ole mitään luvannut. Ei ole sitten mitään rikottavaakaan. Liekö oikea ajattelutapa? Kuulostaa nimittäin siltä että luovuttaa jo ennen kuin edes yrittää. Joku sanoisi että realistista, jos ja kun tuntee itsensä. Niin tai näin, lupaukset on lähtökohtaisesti tarkoitettu pidettäviksi. Muuten ne eivät ole lupauksia. Muuten ne ovat sanahelinää. Ja sitä tämä maailma on tulvillaan muutenkin.



Jotain uutta tämä vuosi 2012 tuo aivan varmasti. Seitsemän vuoden kotiäitiys on tullut meikäläisen kohdalla tiensä päähän. Alan olla ennemminkin jo eläkeläinen tätä menoa - hiukan liian varhain ottaen huomioon etten ole vielä lähelläkään eläkeikää. Olen havahtunut siihen tosiasiaan, että haluan töihin. Haluan toimintaa. Haluan omaa palkkaa. Haluan oman elämän. Älkää kysykä mikä se työ on. Se selviää kyllä. Jotain yhteiskunnallisesti merkittävää ja henkisesti antoisaa, se on ainakin varmaa. Kun kulkee avoimin mielin, niin maailmankaikkeus vastaa. Kenties hitunen omaakin aktiivisuutta tarvitaan...



Paljon vanhaa kulkee aina mukana, väkisinkin. Jossain yhdistyksessä tulen taatusti toimimaan aktiivisesti, koska yhteisten asioiden hoitamisesta saa hyvän mielen. Kesäiset päivät Korppisen rannalla ovat sellaista pysyvää luxusta, josta en hevin luovu. Kuntoilu on olennainen osa elämääni aina ja ikuisesti. Puoliso pysyy rinnalla, niin myötä- kuin vastamäessä, kumma kyllä... Hamarikaan ei ole vielä toistaiseksi vaihtumassa uusiksi maisemiksi. Paino sanalla "vielä"... Matkusteluunkin toivottavasti vielä jokunen lantti jossain välissä löytyy.



Marika-gurultani tulen edelleen lainaamaan hienoja ajatuksia elämänhallinnasta ja positiivisesta psykologiasta. Life coach -koulutukseen lähteminen on ollut merkittävin asia elämässäni. Se on tuonut uuden ulottuvuuden maailmankatsomukseeni, ja antanut työkalun, jolla voi korjata ja jäsentää mitä tahansa dilemmaa. Yleistyökalu nimeltään Positiivinen ajattelu. Kuulostaa hienolta? Puhumattakaan Enneagrammi-opista, jonka avulla jokaisesta ihmisestä voi löytää sen helmen, joka meissä kaikissa asuu. Elämä on annettu meille lainaksi, ja kunnia-asiamme on hoitaa se mahdollisimman hyvin.



Sininen on turvallisuuden väri. Sininen on taivas, sininen on meri ja sininen on Korppisen hellä, antava syli. Sinisiä ovat talven kauneimmat hetket, nuo minuutit juuri ennen auringon laskua mailleen. Sinisiä ovat ajatukset silloin kun hitusen masentaa. Fazerin sininen lienee Suomen suosituin suklaa, ja parempi lääke kuin yksikään kemiallinen pilleri. Sininen on kartanon keittiön väri, sininen oli joulukattauskin. Sinisessä asussa kannattaa mennä työhaastatteluun, tiesittekö? Väreillä siis on väliä.



Näillä eväillä lähtee käyntiin vuosi 2012 kartanossa. Millaisilla eväillä Sinä olet aloittanut uuden vuotesi?

"Vanha harmaa aasi Ihaa seisoi eräässä Metsän ohdakkeisessa kolkassa etujalat harallaan ja pää kallellaan ja ajatteli asioita. Välillä hän ajatteli surullisena: Miksi? ja välillä hän ajatteli: Minkä tähden? ja välillä hän ajatteli: Sikälikö kuin mikäli? ja välillä hän ei itsekään oikein tiennyt mitä hän ajatteli. - Nalle Puh -

1 kommentti: