"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Herford - Celle - Berliini

Herford jäi taakse heti aamusta. Päämääränä oli tutustua tarkemmin Cellen viehättävään kaupunkiin. Ja kylläpä olikin kaunis! Vanha kaupunki on pullollaan kauniita 1500-1700-luvun ristikkorakenteisia taloja. Tarkalleen ottaen niitä on 480 kappaletta... Yritin valokuvata mahdollisimman monta. Kahville istahdettiin luomukahvilaan; kahvia myöten luomua kaikki tuotteet. Ihania leivonnaisia.


Tietysti vierailtiin myös vanhan kaupungin 1300-luvun renessanssilinnassa (Schloss). Se on museomaisessa käytössä, elikä huoneita ei ole sisustettu varsinaisesti. Esillä on mm. komeita ja värikkäitä sotilaspukuja. Linnan teatteri olisi ollut upein paikka, mutta sinne meillä ei ollut jostain syystä tänään pääsyä. Lounaspaikaksi valikoitui tyylikäs Thauers Wirtshaus; ruoka oli todella maukasta, vaikkakin tuli hitaasti pöytään.


Cellessä viihtyy helposti koko päivän. Kauniissa ristikkotaloissa katse lepää, kauppoja on lukuisilla kävelykaduilla valtaisasti, ravintoloita ja kahviloita löytyy joka lähtöön, ja onhan vielä mahdollisuus tehdä 35 minuutin kiertoajelu hevosrattailla ympäri vanhan kaupungin.


Jätimme Cellen sopivasti siinä vaiheessa, kun taivaalle salakavalasti kertyneet pilvet heittivät niskaan kaatosateen ja ukkosen. Ajomatkaa Hampuriin ei enää ollutkaan paljon Cellestä. Hampurissa odotti Hotel Eleazar Novum ihan rautatieaseman kulmilla. Iltakävelyltä palatessaan perhe päivittelikin kulmakunnan epämääräisiä kulkijoita...

Tiedättekö mitä? Matkamme lähenee loppuaan ja Hampurissa vietetään viimeinen yö Saksan kamaralla. Sitten Rostockiin ja autolautalla kohti Suomea. Seuraava postaus tulnee laivalta jos yhteys toimii.

2 kommenttia:

  1. Voi, pian tää matka meni, oli kyllä aivan mahtava seurata matkaanne, kiitos, kun sai olla mukana.

    VastaaPoista
  2. Mitäs minä sanoin Cellestä! Ihana pieni kaupunki täynnä vanhoja taloja, kujia, ravintoloita, kauppoja. Historian siipien havinan kuulee siellä. Celle säästyi sodassa pommituksilta, koska siellä asui joku muistaakseni Engl.kuningashuoneeseen kaukaisesti kuuluva naishenkilö!!!

    VastaaPoista