"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Und was sonst...?

Saksan-turneesta on jo reilu viikko vierähtänyt. Matkaväsymystä oli aluksi havaittavissa. Pyykättävää ja puuhasteltavaa riitti sitäkin. Rippijuhlat tulossa, verhoja ripusteltava, kesäkukkien hankinta oli matkan takia tekemättä, nurmikot ajamatta, sitä kaikkea normaalia kesäpuuhaa. No, nyt on jo juhannuskin vietetty. Keskikesän juhlaa valvottiin mökillä, kuinkas muuten. Ruokapöydässä istui kymmenen syöjää, mutta yhteistyössä anopin kanssa saatiin porukka ruokittua. Ensimmäinen juoksulenkkikin lomareissun jälkeen tehtiin heti kotiutumispäivänä, ja pururata on tullut tutuksi senkin jälkeen...Perhe sai tehtäväkseen kertoa omat mieluisimmat, ja epämieluisimmat, muistot matkasta. Tässä ne tulevat:

PARASTA:
Roosa: auringonotto Chiemsee-järvellä
Rasmus: kylpyläkäynti Baden-Badenissa, ja kaupunkiin johtava mutkainen tie
Perheenpää: Nürnberg oli tosi hieno kaupunki

VÄHEMMÄN KIVAA:
Roosa: pitkät automatkat
Rasmus: "liian kauan poissa Hamarin kuningaskunnasta"
Perheenpää: lasten nahistelu...Kartanonrouvan TOP3:
I Romantische Strasse, ja erityisesti Rothenburg ob der Tauber
II Moselin viinialue ja Burg Eltzin linna
III Chiemseen järvialue ja Alpen Strasse
+++ Luxembourg

RUOKA: Saksa ei ole kasvissyöjän paratiisi todellakaan. Liha ja braatvursti ovat suosituinta ruokaa. Sellaista erikoisuutta kuin Käsespätzle tuli maistettua; muistuttaa amerikkalaista cheese and macaroni -ruokaa, sipulilla höystettynä, ja huomattavasti maukkaampana kuin jenkkiversio. Flammkuchen oli vähän niin kuin pizza, ja olihan sellainenkin perunapohjainen ruoka maistettava kuin Dis un dat von der Kartoffel. Kaiken kaikkiaan meillä on pelkästään hyvää sanottavaa ruoasta, ja erityisesti aamiaispöytien tuoreet hedelmäsalaatit ja jogurtit sekä tuoreet sämpylät olivat kerrassaan mainioita.


Mitä maksoi? Laivamatkoihin upposi (Vuosaari-Rostock) yht. 712,- euroa, menomatka pisteillä pääasiassa. Dieseliin upposi n. 330,- euroa (3200 km). Hotelliyöpymiset verottivat lompakkoa n. 1150,- euroa (keskimäärin 110,- euroa yö jos tajusi etukäteen varata...). Ruokaan nelihenkiseltä perheeltä meni n. 100,- euroa päivässä. Ilmaista ei siis ole matkustaminen. Toisaalta jos minnekään ei matkusta, niin mitään ei näekään...

Matkailu avartaa. Kyynisen mielestä lompakkoa... Jos kukaan tästä kipinän sai, niin hyvä niin. Saksa on tutustumisen arvoinen maa.

Juhannus vietettiin siis ihanaisella mökillä, tyystin toisenlaisissa maisemissa ja kuvioissa. Vaatimattomissa... Ihanaa oli sekin. Aamu-uinti Korppisen lämpimässä ja antavassa sylissä on taivaallista. Puhumattakaan oman saunan kosteista ja pehmeistä löylyistä. Aah.


1 kommentti:

  1. Borta bra men hemma bäst! Ja todentotta, mökkimaisemaa ei mikään voita. Onpa hieno kuva!

    Ensi kesänä sitten Müncheniin...

    VastaaPoista