"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Saksa kutsuu

Kartanossa ihmetellään millä varustuksella lähdetään automatkalle. Auton takakontti on rajallinen, ja vielä pitää ottaa huomioon sekin mitä matkalta tarttuu mukaan. Ja tarttuuhan sitä kaikenlaista, sen tiedämme kokemuksesta.

Houkutteleva ajatus olisi ollut matkailuauton vuokraaminen. Hinnat ovat kuitenkin niin pöyristyttäviä, että yöt viettää mieluummin sillä rahalla hotelleissa. Puhumattakaan että ajomukavuus (ja matkustusmukavuus) on ihan toista luokkaa mukavassa henkilöautossa. Toisaalta, asuntoautoon olisi saanut mahdutettua paljon, korostan paljon!, tavaraa. Mennen tullen. Visainen dilemma. Päätös on kuitenkin tehty ja matkaan lähdetään henkilöautolla.

Ei ihan tällaisella kuitenkaan...

Kartanossa on jo usean vuoden suunniteltu Saksan-automatkaa Baijerin maisemiin. Aina on tullut jotain eteen. Niin meinasi nytkin tulla, sen riivatun ehec-bakteerin muodossa... Vaan sepä ei pelaa joka pelkää. Ja kuka nyt matkaan lähtee sillä fiiliksellä, että "varmasti jotain tapahtuu" - sehän olisi ei ainoastaan tyhmää vaan tosi tyhmää.

Miksi juuri Baijeriin? Siksi kun ollaan seurattu tv:stä sellaista saksalaissarjaa kuin Sturm der Liebe (Lemmen viemää), jossa liikutaan hurmaavan kauniissa Baijerin maisemissa, ihan Münchenin liepeillä. Ne paikat haluamme nyt kokea ihan paikan päällä, autenttisesti. Sen lisäksi tarkoitus on ajaa Romantische Strasse -nimistä reittiä. Se on Saksan suosituin ja tunnetuin turistireitti, n. 350 kilometriä pitkä. Matkan varrella on siis tarjolla ihastuttavia keskiaikaisia kyliä ja komeita linnoja.


Seuratkaa siis blogikirjoittelua. Yritän pitää teidät ajan tasalla siitä missä mennään ja miksi ja miten.

Ringelnatzia lainaten:

Glaube mir, liebes Kind:
Wenn man einmal in Sansibar
Und in Tirol und im Gefängnis und in Kalkutta war,
Dann merkt man erst, dass man nicht weiss,
wie sonderbar die Menschen sind.

3 kommenttia:

 1. Mynshen on kiva kohteena, kivasti pääsee eripuolille. Tyttäreni miehensä kanssaa on huomenaamulla lähdössä sinne myös.
  Oikein antoisaa, hyvää matkaa.

  VastaaPoista
 2. Muistan tuon sammakkosuihkulähteen! Ja uskon, että Saksan matkanne on yhtä mukava kuin yhteinen reissumme Berliiniin. Silti: katsokaa vähän mitä syötte! Kivempi tulla terveenä takaisin. Hyvää matkaa ja upeita kokemuksia koko kartanon perheelle!

  VastaaPoista
 3. Kai se on pullovesilinjalle lähdettävä, ja käsidesiä hinkataan aina kun muistetaan ja aamuisin nappaillaan maitohappobakteereja... Tai sitten unohdetaan kaikki edellä mainittu ja ollaan kuin ellun kanat. Ihan kuulostaa siltä kuin oltais eksoottisempaankin paikkaan menossa...?

  VastaaPoista