"Mun syömmeni tuulikannel on, sen kielissä laulu on lakkaamaton."

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tapahtumarikas toukokuu, laiska kesäkuu?

Oletteko huomanneet, että toukokuu muistuttaa monella tavalla joulukuuta? Aktiviteettien puolesta. Siinä missä joulukuussa juostaan pikkujoulusta ja glögitilaisuudesta toiseen, vietetään joulujuhlia ja ties mitä kissanristiäisiä ennen joulun pyhiin hiljentymistä, toukokuussa on lähes yhtä hektinen aikataulu. Vai onko näin vaan kartanonrouvan elämässä?

Lieneekö hitaasti mutta varmasti lämpenevät säät syynä siihen että kaikenlaisiin happeninkeihin tippuu kutsuja toukokuussa. Ja vielä omat reissut ja perinteiset menot siihen päälle. Sitten vielä lasten luokkaretket ja yökoulut ja viime hetken rahankeruut ja discot. Yhdistyksetkin kiihdyttävät vielä toiminnassaan tahtia ennen kesään hiljentymistä. Lemmikkien rokotuksetkin sattuvat tässä huushollissa toukokuulle, samoin vuotuinen silmälääkäri (joka unohtui kaikessa hässäkässä). Tuntuu että kalenteri tursuaa menoja.Kesään ja kesälomiinkin pitää valmistautua; puutarhahommia ja mökkihommia pukkaa siis. Tosin mökille ei keretty koko toukokuussa - hyvä kun juhannukseksi ehditään. On sekin ironista, että mökki valmistui kauhealla tohinalla viime kesänä ja nyt sinne ei mukamas ehdi... Tekisi mieli sanoa, että "tässä nyt on kaikkea". Elämäntaidonvalmentajana tiedän että kyse on valinnoista. Nyt on tehty kaikkea muuta.

Tänään juotiin tyttären kyläkoulun kevätjuhlakahveja henkilökunnan voimin (kartanonrouva edustaa siis vanhempainyhdistystä). Samalla lähetettiin (taas kerran) eräs vanhan polven opettaja eläkkeelle. Tunnelma oli jotenkin väsähtänyt, ja kahvihetki oli ohi puolessa tunnissa. Ilmeisesti muillakin kuin kartanonrouvalla on kevätväsymystä. Tuleva eläkeläinen oli kuitenkin oma pirteä itsensä, ja totesi että elämä on edessä. Kiireettömät päivät ilman kelloa. Sanokaapa muuta!Sitäkin olen tässä ihmetellyt, etten saa kesästä otetta. Kesäleningit riippuvat koskemattomina vaatekaapissa, kesäkukkia en ole hankkinut ensimmäistäkään vielä, pojan rippijuhlajärjestelyt laahaavat jäljessä. Onko toimintaa ollut liikaa toukokuussa, ettei nyt kesäkuussa enää riitä puhti? Ikuisena optimistina uskon toki, että juhlat järjestyvät omalla painollaan. Ja siltikin tiedostan, että "jotain tarttis tehrä" kuitenkin... Ja vaikka säät sinänsä ovat ihan kauniita olleet, ei vielä voi puhua kesähelteistä. Vai olenko liian vaativa lämpötilojan suhteen?

Niin tai näin. Huomenna lauletaan maamme kouluissa Suvivirttä - Luojalle kiitos että niin vielä saamme tehdä. Kartanonrouvalle se tarkoittaa sitä, että riennän tästä vielä viime hetkellä hankkimaan opettajan lahjaa, ja aamulla nousen kukonlaulun aikaan roudaamaan kutosluokkalaisten ruusuja koululle juhlia ja kukitusta varten. Luottamustehtävät pitävät vireänä?


Suvivirsi stadiksi

Jo pukkas glaiduu aikaa
on kesis viimeinkin.
Ja minne vaan kun tsiigaa,
nii hittaa blumsterin.
Ja kaiken uusiks duunaa
noi säteet suulperin.
Ne stadin nyyaks puunaa,
vek stikkaan perperin.

Onnea kaikille ylioppilaille, merkonomeille, peruskoululaisille ja ammattiin valmistujille, jokaiselle tasaisesti!

1 kommentti:

  1. Joo, perperit nurkkaan vaan! Ja koululaiset kesälomalle!
    Onneksi touhut hiljenee ja ehditte mökillekin, kesähän on vasta alkanut.

    VastaaPoista